Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Heldere bouillon met champignons onder een bladerdeegdakje

Heldere bouillon met champignons onder een bladerdeegdakje

Heldere bouillon met champignons onder een bladerdeegdakje

Gang: Voorgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 8

Ingrediënten:

2000 ml gevogeltebouillon, 3 x lente-uitjes, 300 g champignons (witte, shiitake, oesterzwammen...), Spar olijfolie, 2 vellen bladerdeeg, 2 eetlepels gehakte peterselie, bieslook, basilicum, 1 eetlepel gehakte rozemarijn, 2 x eidooiers

Bereidingswijze:
  1. Reinig de verschillende champignons en snij ze kleinere stukken. Snij de lenteuitjes in fijne ringen. Verhit een lepel olijfolie in een stoofpan en fruit de lente-uitjes aan en voeg de champignons toe. Laat 5 minuten bakken op een hoog vuur en giet de gevogeltebouillon erover. Breng aan de kook en kruid met peper en zout. Laat de bouillon afkoelen tot hij lauw is.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Verdeel de bouillon over de kommetjes en voeg de gehakte kruiden toe.
  4. Snij uit het bladerdeeg cirkels die net iets groter zijn dan de soepkommen. Bestrijk de randen van de kommen met water en leg het bladerdeeg erboven. Druk aan.
  5. Klop de eidooiers los en strijk de bovenkant van het bladerdeeg in met eigeel.
  6. Zet de kommen in de voorverwarmde oven gedurende 12 tot 15 minuten,
  • Bureauwerk 24 min Bureauwerk
  • Hoogspringen 6 min Hoogspringen
  • Aanschuiven 20 min Aanschuiven
Bladerdeeg (bereid)
Portie:
7 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Heldere bouillon met champignons onder een bladerdeegdakje

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×