Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Lamsboutsnede met puree van lookaardappelen en zwarte olijven

LamDeze boutsnede is een van de fijnste delen van het lam, omdat het been het vlees een uitzonderlijk sappige smaak geeft. Geniet van lamsvlees met knoflook in al zijn verschijningen: gepikeerd in het vlees, gesmoord in olijfolie of verwerkt in aardappelpuree.

Lamsboutsnede met puree van lookaardappelen en zwarte olijven

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

lamsboutsneden, 500 g Spar pureeaardappelen, 6 teentjes look, 6 eetlepels Spar olijfolie, 4 eetlepels gehakte zwarte olijven, 200 g spinazie, 4 dl kalfsfond, 100 g Spar boter, nootmuskaat

Bereidingswijze:
  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Pel de teentjes look. Kook de aardappelen samen met de teentjes look gaar in gezouten kokend water. Giet af en laat even drogen op het vuur. Duw de aardappelen met look door de roerzeef en bekom zo een fijne puree. Meng de puree met de fijngehakte stukjes olijven. Werk af met olijfolie en kruid met peper en zout.
  2. Kruid de lamsboutsneden met peper en zout. Bak gaar in een hete pan met 50 gr boter.
  3. Spoel de spinazie en laat uitlekken. Stoof de spinazie aan in 50 gr boter en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Snij het vlees in fijne reepjes. Deglaceer de pan met de kalfsfond en laat tot inkoken.
  5. Dresseer de reepjes vlees op het bord. Spuit toefjes puree op het bord en versier met olijfringetjes. Werk af met een toefje spinazie en nappeer de saus over het vlees.
  • Muren schilderen 19 min Muren schilderen
  • Joggen 9 min Joggen
  • Hindernissenparcours 16 min Hindernissenparcours
Lamsbout (rauw)
Portie:
44 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Lamsboutsnede met puree van lookaardappelen en zwarte olijven

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×