Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Gekoelde venkel-spinaziesoep

Een lekker fris soepje boordevol gezonde voedingsstoffen.

Gekoelde venkel-spinaziesoep

Gang: Voorgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 6

Ingrediënten:

venkelknollen, fijngesneden uien, 1 liter Spar groentebouillon, 150 g jonge spinazieblaadjes, 200 g Spar grijze garnaaltjes, sap van 1 limoen, Spar olijfolie

Bereidingswijze:
  1. Snij de pluimpjes van de venkel en hou deze opzij om later te garneren.
  2. Snij de knol in stukken en fruit samen met de ui in olijfolie. Overgiet met de bouillon en laat gaar koken. Mix de soep en laat iets afkoelen. Voeg de spinazieblaadjes toe en mix ze er opnieuw door.
  3. Breng op smaak met limoensap, versgemalen zwarte peper en zeezout. Plaats minimum 2 uur in de koelkast.
  4. Serveer in glaasjes, samen met een lepeltje grijze garnalen en afgewerkt met venkelloof.
  • Muren schilderen 5 min Muren schilderen
  • Recreatief basketbal 3 min Recreatief basketbal
  • Polo spelen 2 min Polo spelen
Venkel (rauw)
Portie:
108 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Gekoelde venkel-spinaziesoep

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×