Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Appelbeignets

Voor echte zoetekauwen.

Appelbeignets

Gang: Dessert | Bereidingstijd: 20-30 min | Aantal personen: 8

Ingrediënten:

Jonagold appelen, 9 g verse gist, 185 g Spar bloem, ½ koffielepel fijn keukenzout, 4 g fijne kristalsuiker, 5 cl pilsbier, 4,5 cl Spar arachideolie, Spar ei, eiwit, opgeklopt, 15 cl water, ½ koffielepel bloemsuiker

Bereidingswijze:
  1. Doe de gist in een kom. Voeg bloem, zout, suiker, bier, olie en het ei toe (in deze volgorde) en meng met een spatel.
  2. Voeg beetje bij beetje het water toe tot je een homogene massa bekomt.
  3. Laat het deeg ongeveer 1 uur rusten bij 20°C.
  4. Voeg juist voor het gebruik het stevig opgeklopte eiwit onder het beslag.
  5. Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snij in schijven van 1 cm dikte.
  6. Dompel deze in het beignetdeeg, laat uitlekken en bak in hete frituurolie op 175 à 180°C.
  7. Bestrooi net voor het opdienen met bloemsuiker.
  • Dweilen 11 min Dweilen
  • Cricket 8 min Cricket
  • Aanschuiven 22 min Aanschuiven
Appel (met schil)
Portie:
78 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Appelbeignets

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×