Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Kalfsblanquette

Typisch Belgisch stoofvlees.

Kalfsblanquette

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

800 g kalfsblanquette (kalfsstoofvlees), winterwortelen, 250 g Spar champignons, uien, sap van 1 citroen, kruidnagel, kruidentuiltje (perterselie, laurier, takje tijm), Spar eieren, 15 cl Spar room, Spar boter, Spar gehakte peterselie, 2 eetlepels Spar bloem, 4 plakjes diepvries bladerdeeg

Bereidingswijze:
  1. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Pel de uien en snij ze in reepjes.
  2. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes.
  3. Verhit een flinke klont boter in een gietijzeren pan en bak hierin de dobbelstenen vlees goudbruin aan alle zijden. Bestrooi met de bloem en schep alles om.
  4. Overgiet met water tot het vlees net onder staat. Kruid met peper en zout. Voeg het kruidentuiltje toe. Breng aan de kook.
  5. Voeg de wortelen en uien toe. Dek de pan af en laat op een laag vuur gedurende ½ uur sudderen.
  6. Voeg de champignonplakjes en het citroensap toe. Laat nog 1 uur stoven tot het vlees gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Scheid de eieren en klop 1 eidooier los met de room.
  8. Steek harten zo groot als de plak uit het bladerdeeg. Bestrijk ze met losgeklopt eigeel van 1 ei. Bak ze goudbruin in een voorverwarmde oven van 180°C.
  9. Roer het roommengsel, vlak voor het serveren, samen met 2 eetlepels peterselie door de blanquette. Laat nog enkele minuten doorwarmen onder voortdurend roeren.
  10. Bestrooi met peterselie en serveer.
  • Koken 3 min Koken
  • Kogelstoten 3 min Kogelstoten
  • Jagen op everzwijnen 4 min Jagen op everzwijnen
Champignons (gekookt)
Portie:
63 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Kalfsblanquette

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×