Chocoladekuipjes met vanille-roomijs en vers fruit
Gang: Dessert | Bereidingstijd: 20-30 min | Aantal personen: 6
Ingrediënten:
600 g bittere chocolade, Spar vanille-roomijs, vers fruit: aardbeien, frambozen, mango, kiwi …
Bereidingswijze:
- Blaas de ballonnen op en doe er een knoop in.
- Smelt de chocolade au bain-marie in een bolvormige kom. Dompel de opgeblazen ballonnen erin en leg ze op een stuk bakpapier.
- Zet ze in de koelkast of diepvries en laat de chocolade hard worden.
- Prik, als de chocolade hard is, de ballonnen bovenaan (= onder de knoop) voorzichtig met een naald. Haal de leeggelopen ballon voorzichtig los van het chocoladekuipje.
- Spoel de aardbeien, schil de mango en de kiwi. Snij het fruit in stukjes. Verdeel het fruit over de kuipjes.
- Schep bollen vanille-roomijs en leg ze in de chocoladekuipjes.
- Werk af met wat kleurrijke versiering en dien onmiddellijk op.
-
83 min Gras maaien
-
55 min Competitie-rugby
-
83 min Rodeorijden

100 g
Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken. |
Reacties