Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Scampibrochettes met Breydelspek, ananas en rijst

Scampi's met spek lijkt misschien een rare combinatie maar past super goed bij elkaar.

Scampibrochettes met Breydelspek, ananas en rijst

Gang: Lunch | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

24 Spar scampi's (16/20), 24 sneetjes Breydelspek (dun gesneden), ananas, Spar olijfolie, 200 g rijst, sjalotten, bieslook, klontje Spar boter, 1,5 dl witte wijn, 120 ml room, kerriepoeder, kurkuma, 75 g koude klontjes Spar boter, satéstokjes

Bereidingswijze:
  1. Ontdooi en pel de scampi’s. Verwijder het darmkanaal. Marineer ze in olijfolie die je kruidt met peper, zout en kerriepoeder. Laat gedurende 30 minuten in de koelkast marineren.
  2. Haal de scampi’s uit de marinade en wikkel rond elke scampi een sneetje Breydelspek.
  3. Schil de ananas en snij in stukjes. Steek op elk satéstokje afwisselend een scampi en een stukje ananas. Steek 3 scampi’s op een satéstokje en leg in een ovenschaal. Zet in de koelkast tot je ze gaat bakken.
  4. Bereid ondertussen de kerriesaus: pel een sjalot en snipper fijn. Stoof de sjalotsnippers aan in een klontje boter. Bevochtig met de wijn en laat deze tot de helft inkoken. Voeg de room, kerriepoeder en kurkuma toe en laat de saus opnieuw inkoken. Werk de saus net voor het opdienen af met blokjes ijskoude boter. Kruid met peper en zout. Laat de saus zeker niet meer koken.
  5. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Pel het andere sjalotje en snipper dit ook fijn. Stoof het sjalotje aan en meng de gekookte rijst eronder.
  6. Bak de scampibrochettes in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende ongeveer 6 minuten tot de scampi’s gaar zijn.
  7. Dresseer de rijst in het midden van het brood en schik aan beide zijden een scampibrochette. Lepel de saus over de scampi’s en werk af met enkele takjes bieslook.
  • Opruimen 13 min Opruimen
  • Competitief volleybal 10 min Competitief volleybal
  • Supporteren 19 min Supporteren
Witte rijst (gekookt)
Portie:
50 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Scampibrochettes met Breydelspek, ananas en rijst

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×