Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Kabeljauwhaasje met vel met shiitake, aardappelpuree met ansjovis, spitskool en blanke botersaus

Door ansjovis in de puree te verwerken en een scheutje pastis aan je saus toe te voegen, til je dit gerecht naar een hoger niveau.

Kabeljauwhaasje met vel met shiitake, aardappelpuree met ansjovis, spitskool en blanke botersaus

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

600 g kabeljauwhaasje met vel, grof zeezout, 6 grote pureeaardappelen, 100 g ansjovis of pasta van ansjovis, 3 dl room, Spar boter, ½ spitskool, 250 g shiitake, enkele bieslookstengels, 1 dl gevogeltebouillon, een scheutje pastis

Bereidingswijze:
  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet ze af en laat ze drogen. Duw door de roerzeef.
  2. Laat de ansjovis opwarmen in de room. Meng de fijne aardappelpuree onder de room (2 dl). Kruid met zeezout, peper en 50 gr boter.
  3. Reinig de shiitake en snij de voetjes weg. Bak de shiitake kort in een klontje boter. Kruid met peper en zeezout.
  4. Snij de spitskool in fijne reepjes. Smelt een klontje boter en stoof de spitskool hierin. Voeg een bodempje water toe en laat garen gedurende ± 10 minuten tot het vocht verdampt is. Kruid met peper en zout.
  5. Leg de kabeljauw 5 minuten op grof zeezout. Draai om en laat opnieuw 5 minuten rusten. Spoel de vis af, dep droog en verdeel in 4 stukken.
  6. Bak de kabeljauw in hete boter aan alle zijden. Kruid met peper. Leg de kabeljauw in een ovenschaal en gaar gedurende 5 minuten verder op 180°C.
  7. Blanke botersaus: laat de gevogeltebouillon met de pastis inkoken tot 1/3de. Voeg de room (1 dl) toe en laat opnieuw inkoken. Monteer net voor het opdienen met stukjes koude boter. Blijf roeren tot alle boter gesmolten is. Opgelet: de saus mag niet meer koken.
  8. Doe de puree in een spuitzak en spuit toefjes aardappelpuree met ansjovis op het bord. Vul een brede uitsteekring onderaan met de spitskool. Haal de ring weg en bedek de spitskool met shiitake.
  9. Schik de kabeljauw ernaast, versier met een bieslookstengel.
  10. Nappeer de blanke botersaus rond de kabeljauw.
  • Tanden poetsen 67 min Tanden poetsen
  • Recreatief voetbal 19 min Recreatief voetbal
  • Naaien 53 min Naaien
Kabeljauw (gekookt)
Portie:
150 g
Energieniveau: 2

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Kabeljauwhaasje met vel met shiitake, aardappelpuree met ansjovis, spitskool en blanke botersaus

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×