Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Crème brûlée van ganzenlever

Hard langs buiten, heerlijk zacht vanbinnen.

Crème brûlée van ganzenlever

Gang: Hapje | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 12

Ingrediënten:

eidooiers, Spar ei, 20 g suiker, 2,5 dl room, 40 g ganzenlever, scheutje Armagnac, rietsuiker

Bereidingswijze:
  1. Mix alle ingrediënten, behalve de bruine suiker, zonder veel schuim te maken. Kruid met peper en zout.
  2. Verdeel de vloeistof over vuurvaste lage schoteltjes.
  3. Zet de schaaltjes in een ovenschaal en laat gedurende 35 minuten garen au bain-marie in een voorverwarmde oven van 120°C (onder- en bovenwarmte).
  4. Haal de crème brûlées uit de oven en laat ze afkoelen. Je kan dit perfect een dag op voorhand doen.
  5. Bestrooi de crème brûlées met rietsuiker en glaceer met de bunsenbrander.
  • Kinderverzorging 5 min Kinderverzorging
  • Tenniswedstrijd (dubbel) 2 min Tenniswedstrijd (dubbel)
  • Kaarten 9 min Kaarten
Ganzenlever (gerookt)
Portie:
3 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Crème brûlée van ganzenlever

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×