Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Valentijnskoeken

Met Valentijn steek je hartjes uit met een aangepast vormpje. Op andere gelegenheden kan je natuurlijk ook voor bolletjes, sterretjes of andere leuke vormen gaan.

Valentijnskoeken

Gang: Hapje | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 5

Ingrediënten:

1 kg bloem, 80 g verse gist, 60 g witte suiker, 80 g bruine suiker, 20 g zout, Spar eieren, ½ koffielepel  kaneelpoeder, 450 ml water, 60 g Spar boter op kamertemperatuur

Bereidingswijze:
  1. Giet bijna alle bloem op een hoopje op het aanrecht en maak een kuiltje.
  2. Weeg de beide suikers af en strooi deze op de rand van de bloem.
  3. Verbrokkel de gist in het midden van het kuiltje. Giet het lauwwarme water bij de gist in het kuiltje en roer de gist los.
  4. Breek 2 eieren en voeg deze ook toe aan het kuiltje. Voeg het kaneelpoeder en het zout aan de bloem toe. Begin alles te mengen vanaf het kuiltje. Let erop dat de dam van bloem niet breekt (anders loopt de vloeistof eruit).
  5. Doe de boter in stukjes bij het deeg en meng dit samen met de resterende bloem eronder.
  6. Kneed het deeg zeker 15 minuten tot het een mooie bol wordt en niet meer aan het aanrecht kleeft. Je kan checken of het deeg goed is door een klein beetje deeg open te trekken. Als het deeg niet meer breekt en elastisch aanvoelt, is het goed.
  7. Laat het deeg 40 minuten rijzen. Sla het deeg een beetje plat en rol het deeg uit tot op 1,5 cm. Zet de oven aan op 30°C. Duw met een uitsteekvorm hartjes uit het deeg.
  8. Bedek de bakplaten met bakpapier en schik de deeghartjes op het bakpapier. Zorg ervoor dat je ze niet te dicht bij elkaar legt, want het deeg gaat nog rijzen en anders kleven de broodjes aan elkaar bij het bakken.
  9. Klop 1 ei los en strijk de bovenkant van de hartjes in met het losgeklopt ei.
  10. Zet in de oven en laat rijzen gedurende 40 minuten. Zet ook een potje met water onderaan de oven. Dit voorkomt dat het deeg gaat verkorsten.
  11. Verhoog de temperatuur van de oven naar 180°C en bak de Valentijnshartjes gedurende 12 à 15 minuten.
  12. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • Het bed opmaken < 1 min Het bed opmaken
  • Recreatief volleybal < 1 min Recreatief volleybal
  • Lijndansen < 1 min Lijndansen
Kaneel
Portie:
0 g
Energieniveau: 0

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Valentijnskoeken

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×