Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Kalkoenfilet Orloffgebraad met schorseneren, gratin en broccolizalf

Orloffgebraad in een modern jasje met een streepje zalf.

Kalkoenfilet Orloffgebraad met schorseneren, gratin en broccolizalf

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

600 g kalkoenfilet, ½ l kalfsfond, broccoli, 200 g Spar boter, 1 bokaal Spar schorseneren, 1 rol gratin dauphinois, 2 sneetjes Oud Brugge, 1 dl room, muskaatnoot, 8 sneetjes Gandaham

Bereidingswijze:
  1. Snij de kalkoenfilet in plakken van 1 cm dikte. Verwijder de korst van de kaas en het vetrandje van de Gandaham. Snij de sneetjes ham en kaas in 2. Neem een ovenschaal, boter ze goed in en schik daarin telkens een plak kalkoenfilet, een sneetje Oud Bruggekaas en een sneetje Gandaham. Ga door tot het hele gebraad in de schotel is geschikt. Kruid het vlees met peper en weinig zout. Leg enkele klontjes boter op het gebraad.
  2. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180°C en braad gedurende ± 20 minuten. Controleer de bakwijze.
  3. Snij de rol gratin dauphinois in plakken van 2 à 3 cm. Leg ze op een ovenschotel, bedekt met bakpapier. Zet in de oven op 180°C en laat gedurende 15 à 20 minuten opwarmen.
  4. Reinig de broccoli en snij in roosjes. Kook de broccoli in gezouten water gaar en giet af. Mix fijn in de blender en voeg 50 gr boter toe. Smaak af met peper en zout.
  5. Warm de schorseneren op in een pan. Voeg de room toe en laat zachtjes inkoken. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.
  6. Laat de kalfsfond inkoken. Kruid met peper en zout. Monteer met 50 gr boter.
  7. Serveer in het midden van het bord een streep broccolizalf. Schik de schorseneren en de gratin dauphinois op het bord. Leg ook enkele sneetjes kalkoen-Orloffgebraad op het bord en nappeer met wat saus.
  • Het bed opmaken 42 min Het bed opmaken
  • Competitie-voetbal 14 min Competitie-voetbal
  • Vrijen 50 min Vrijen
Kalkoenfilet (rauw)
Portie:
150 g
Energieniveau: 2

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Kalkoenfilet Orloffgebraad met schorseneren, gratin en broccolizalf

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×