Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Marokkaanse kebabs met couscoussalade

Marokkaanse delicatesse

Marokkaanse kebabs met couscoussalade

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

400 g lamsvlees, magere stukken vlees uit de schouder of de bout, verse koriander, verse bladpeterselie, verse munt, zacht paprikapoeder, scherp pimentpoeder, ras el hanout, sap van 1 citroen, grote ui, Spar olijfolie, 2½ rode paprika, ½ gele paprika, ½ groene paprika, fleur de sel, 400 g couscous, 400 ml groentebouillon, 1 bosje verse koriander, 1 bosje verse munt, 1 bosje bladpeterselie, lente-uitjes, versgeperst citroensap, zeste van citroen, een beetje  Spar honing, 4 eetlepels Spar Griekse olijfolie, 150 g rucola, 50 g zongedroogde tomaatjes, Spar Tasty pijnboompitten

Bereidingswijze:
  1. Marinade: Spoel de kruiden en dep ze droog. Pluk de blaadjes en hak ze fijn. Meng ze in een diepe schaal met een straaltje olijfolie, de specerijen en het citroensap.
  2. Snij het vlees in gelijke blokjes, voeg toe aan de marinade en meng goed. Dek de schaal af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
  3. Pel de ui en snij in partjes. Spoel de paprika's (½ gele, ½ rode en ½ groene), snij doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij ze vervolgens ook in gelijke stukjes.
  4. Prik afwisselend stukjes vlees en partjes ui en paprika op de brochettestokjes. Bestrijk de brochettes met behulp van een borsteltje met de rest van de marinade. Zet in de koelkast tot je ze gaat bakken.
  5. Couscoussalade: doe de couscous in een kom. Giet de kokende groentebouillon erop. Dek af en laat 10 minuten staan.
  6. Hak de koriander, de munt en bladpeterselie grof. Reinig de lente-uitjes en snij fijn. Snij de twee rode paprika's in 2, schil ze en verwijder de zaadlijsten. Snij in brunoise.
  7. Roer de couscous met een vork los en meng de kruiden, lente-uitjes en paprikastukjes eronder. Voeg het citroensap en zeste toe met enkele druppels honing. Werk af met een beetje olijfolie.
  8. Leg de brochettes op een hete teppanyakiplaat en bak ze aan elke zijde bruin en gaar. Draai ze regelmatig om. Kruid ze nog een beetje na met wat peper en fleur de sel.
  9. Rucolasalade: spoel de rucola, zwier droog en schep in een kom. Voeg de zongedroogde tomaatjes en gegrilde pijnboompitten toe. Besprenkel de salade met de marinade van de zongedroogde tomaten. Kruid met peper en zout. Schep de salade goed om voor het serveren.
  • Spelen met de kinderen 38 min Spelen met de kinderen
  • Tenniswedstrijd (enkel) 17 min Tenniswedstrijd (enkel)
  • Een rockoptreden geven 45 min Een rockoptreden geven
Lamsvlees (< 10 g vet, rauw)
Portie:
100 g
Energieniveau: 2

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Marokkaanse kebabs met couscoussalade

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×