Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Warmgerookte zalm met mosterd-dillesaus

Rook zelf je zalm op deze manier!

Warmgerookte zalm met mosterd-dillesaus

Gang: Lunch | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

700 g zalmfilet met vel, 225 g grof zeezout, 50 g blonde basterdsuiker, dille, zeste van citroen, gekneusde peperbolletjes, witte wijn, laurierblaadjes, tijm, venkelzaad, peperbolletjes, steranijs, 2 eetlepels Spar mosterd, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels witte wijnazijn, 100 ml arachideolie, 100 ml zure room, 1 bosje fijngehakte dille, Extra: Barbecook rookoven – rookchips

Bereidingswijze:
  1. Voorbereiding: voor je de zalm gaat roken, moet hij eerst gepekeld worden.
  2. Meng voor de pekel het zeezout met de basterdsuiker, het dillegroen, de zeste van citroen en de gekneusde peperbolletjes.
  3. Wrijf de zalmfilets goed in met het mengsel en leg de filets in een met folie afgedekte schaal. Zet gedurende 40 minuten in de koelkast.
  4. Spoel de vis vervolgens goed af onder koud stromend water. Dep de vis droog en laat nog 2 uur nadrogen.
  5. Voorbereiding rookoven: vul het onderste deel van de rookoven met houtskool en steek aan met aanmaakblokjes. Laat de kolen goed warm en wit worden.
  6. Week ½ zakje van de rookchips 10 minuten in water en strooi ze vervolgens op de witgloeiende kolen. (*)
  7. Zet het volgende deel van de rookoven erop en vul de schaal met witte wijn, laurierblaadjes, tijm, venkelzaad, peperbolletjes en steranijs. Dit zorgt ervoor dat de dampen tijdens het roken je bereiding extra sappig houden en nog meer smaak geven.
  8. Leg de vis op grill en zet het deksel op de rookoven.
  9. Laat ongeveer 20 tot 25 minuten roken. Volg de temperatuur van de rookoven op de ingebouwde thermometer; deze moet tussen de 50° en 80°C liggen. Strooi, indien nodig, nog wat extra rookchips op de kolen tijdens het rookproces.
  10. Mosterd-dillesaus: doe de mosterd, suiker, room en azijn in de blender en meng kort. Giet, terwijl de blender draait, de olie er in een dun straaltje bij.
  11. Doe de saus in een kom en roer de fijngehakte dille eronder. Breng op smaak met peper en zout. Zet tot gebruik in de koelkast.
  • Douchen 137 min Douchen
  • Competitie-rugby 33 min Competitie-rugby
  • Supporteren 83 min Supporteren
Zalm (gerookt)
Portie:
175 g
Energieniveau: 3

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Warmgerookte zalm met mosterd-dillesaus

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×