Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Kiwisalade met kiwisorbet

Heerlijk verfrissend!

Kiwisalade met kiwisorbet

Gang: Dessert | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

5 x kiwi's, 250 ml suikersiroop, 8 x kiwi's, verse munt, mascarpone

Bereidingswijze:
  1. Sorbet: schil de 5 kiwi’s en mix fijn met de suikersiroop. Duw door een fijne puntzeef en giet in de ijsturbine. Draai af tot sorbet. Zet tot gebruik in de diepvries.
  2. Schil de andere 8 kiwi’s voor de salade en snij ze in gelijke, kleine blokjes. Snipper wat blaadjes munt fijn en meng onder de kiwistukjes. Zet een ring op het midden van de borden en vul met de kiwisalade.
  3. Doe wat mascarpone in een spuitzak en spuit toefjes mascarpone op het bord.
  4. Duw de kiwisorbet door een kleine ringvorm en dresseer boven de salade.
  5. Dien onmiddellijk op.
  • Stofzuigen 16 min Stofzuigen
  • Competitie-voetbal 5 min Competitie-voetbal
  • Bungeespringen 15 min Bungeespringen
Kiwi
Portie:
94 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Kiwisalade met kiwisorbet

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×