Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Eendenborstfilet met pompoen en roze pepersaus

Als je de eendenborst goed bakt, kan je het knapperige vel mee opeten.

Eendenborstfilet met pompoen en roze pepersaus

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

eendenborsten, 1 kg butternut pomoen, grote frietaardappelen, 1/2 l bruine fond, 2 eetlepels roze peperbollen, 1 l arachideolie, 100 g Spar boter

Bereidingswijze:
  1. Schil de aardappelen en snij in plakjes van 3 mm. Snij deze plakjes in julienne van 3 mm en vervolgens in fijne brunoise. Spoel de blokjes in koud water en laat uitlekken. Bak de dobbelsteentjes goudbruin en krokant in een ruime pan met de arachideolie. Laat de gefruite blokjes uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout en hou apart warm.
  2. Snij de pompoen in 3 delen. Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij 1 deel in fijne plakjes van 2 mm dikte en daarna in reepjes van 2 cm breedte. Rol de reepjes op. Leg op een schaaltje en hou warm in een oven van 100°C.
  3. Snij het 2de deel van de pompoen in blokjes en gaar in gezouten kokend water. Giet af en plet met een pureestamper tot puree. Kruid met peper en zout. Doe de pompoenpuree in een spuitzak. Hou warm.
  4. Snij het 3de deel van de pompoen in kubussen van 2 cm dikte. Bak deze zachtjes aan in een pan met wat boter. Kruid met peper en zout. Laat goudbruin worden. Hou warm.
  5. Laat een tefalpan heet worden. Kruid de eendenborsten met peper en zout. Schroei eerst de vetkant in de pan tot ze mooi krokant gebakken zijn. Draai om en schroei ook de andere zijde gedurende ± 2 minuten. Laat het vlees verder garen in de oven op 180°C gedurende ± 5 minuten. Haal uit de oven en laat rusten.
  6. Laat de bruine fond inkoken met de roze peperbollen. Monteer met een klontje koude boter. Smaak af met peper en zout. Hou warm.
  7. Snij het vlees in fijne plakjes.
  8. Schik de verschillende pompoenstructuren afwisselend op het bord. Verdeel de vleesplakjes over het bord. Werk af met een hoopje aardappelblokjes en nappeer de saus op het vlees.
  • Tanden poetsen 234 min Tanden poetsen
  • Recreatief langlaufen 69 min Recreatief langlaufen
  • Wallyballen 67 min Wallyballen
Eend (rauw)
Portie:
163 g
Energieniveau: +

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Eendenborstfilet met pompoen en roze pepersaus

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×