Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Gesmoorde eend met oesterzwammen in bouillon met glasnoedels

Chinezen zijn dol op hun maaltijdsoepen. De stukjes kip, varken of eend, noodles en groenten zwemmen in één kom. Serveer het niet in een soepbord maar in een hoge kom zoals deze, die je bij Spar koopt. Het deksel houdt de soep warm en de lepel past er netjes bij.

Gesmoorde eend met oesterzwammen in bouillon met glasnoedels

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

2 x eendenborstfilets, 125 g oesterzwammen, half bosje lente-ui, 4 teentjes look, 3 cm verse gember, 2.5 dl vissaus, 2 x steranijs, 500 g glasnoedels, 2 stengels citroengras, 100 g sojascheuten, 2 pakjes waterkers, 2000 ml gevogeltebouillon, scheutje arachideolie

Bereidingswijze:
  1. Snij de eendenborstfilets in repen.
  2. Snij de steeltjes van de oesterzwammen en snij de grote champignons in reepjes.
  3. Pel de teentjes look en plet ze. Schil de gember en snipper fijn. Reinig de lente-uitjes en snij eveneens fijn. Snij het citroengras in kleine stukjes.
  4. Breng 2 liter gezouten water aan de kook. Voeg de glasnoedels toe en laat ze zacht worden. Giet ze af en laat afkoelen in koud water.
  5. Breng de gevogeltebouillon aan de kook. Voeg de lente-uitjes, look, gember, citroengras, vissaus en steranijs toe en zet het vuur lager. Voeg de eendenborstfilets toe aan het vocht en laat even opkoken. Doe de oesterzwammen er ook bij en laat nog enkele minuten garen.
  6. Wok de sojascheuten op hoge temperatuur in een scheutje arachideolie. Haal uit de wok en laat even uitlekken op keukenpapier.
  7. Verdeel de glasnoedels over de verschillende kommen. Giet de bouillon met vlees, champignons en kruiden erover.
  8. Werk af met de gewokte sojascheuten en een toefje waterkers.
  • Het bed opmaken 17 min Het bed opmaken
  • Skieën 8 min Skieën
  • Minigolfen 19 min Minigolfen
Eendenborst (tam, zonder vel, rauw)
Portie:
63 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Gesmoorde eend met oesterzwammen in bouillon met glasnoedels

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×