Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Lenterolletjes met scampi’s en chili-koriandersaus

Lenterolletjes lijken op loempia’s, maar worden niet gefrituurd. Ze zijn onmisbaar bij het vieren van Chinees Nieuwjaar. Het is immers de belangrijkste feestdag van het jaar omdat het begin van de lente gevierd wordt. Vandaar ook de naam lenterolletjes.

Lenterolletjes met scampi’s en chili-koriandersaus

Gang: Voorgerecht | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

8 velletjes rijstpapier, een handvol gedroogde rijstvermicelli, 8 x scampi’s, 4 blaadjes kropsla, 1 x dikke wortel, halve komkommer, 100 g sojascheuten, verse munt, basilicum, 8 x lente-uitjes, 125 ml warm water, 1 eetlepel bruine suiker, 4 eetlepels vissaus, 3 x kleine sjalotjes, 1 teentje look, 1 x chilipepertje, verse korianderblaadjes

Bereidingswijze:
  1. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.
  2. Schil de wortel en de komkommer. Snij beide in fijne reepjes. Reinig de lenteuitjes en snij in korte, schuine stukjes.
  3. Breng water aan de kook en kook de rijstvermicelli gedurende 1à 2 minuten. Giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken en zet opzij.
  4. Kook de scampi’s kort in licht gezouten water. Haal uit het water en hou apart. Snij de scampi’s doormidden in de lengte.
  5. Dompel de rijstvellen 1 na 1 in een kom met warm water. Leg het zacht geworden rijstpapier plat op een proper werkvlak. Leg een blaadje munt in het midden van het vel. Bedek met 2 halve scampi’s, een blaadje basilicum, wat lente-ui, een paar stukjes komkommer, wortel en wat sojascheuten. Leg er wat rijstvermicelli op en dek af met een stukje sla.
  6. Vouw eerst de bovenste rand van het rijstpapier over de sla en vervolgens de onderste. Doe dit strak. Vouw nu het linkerdeel naar het midden en rol zo strak mogelijk op. Herhaal dit tot alle ingrediënten verwerkt zijn in de velletjes rijstpapier.
  7. Saus: pel het teentje look en de sjalotjes. Snipper alles fijn. Snij het chilipepertje ook fijn. Meng het warme water met de vissaus en los de suiker erin op. Voeg de look, sjalotjes en chilipepertje toe en meng goed. Laat 30 minuten rusten.
  8. Schik een blaadje kropsla op de schaaltjes en leg op elk blaadje een lenterolletje. Doe het sausje in een kommetje en zet samen met de ‘springrolls’ op tafel.
  • Spelen met de kinderen 3 min Spelen met de kinderen
  • Atletiek (hordelopen) 1 min Atletiek (hordelopen)
  • Hindernissenparcours 3 min Hindernissenparcours
Langoustine (gekookt)
Portie:
16 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Lenterolletjes met scampi’s en chili-koriandersaus

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×