
Popcorn is het lekkerst als hij nog een beetje warm is. Daarom maak je hem beter zelf. Dat kan op de klassieke manier, in een pan met maïskorrels, suiker en boter, maar net zo goed met een handig zakje in de microgolfoven. Dat bespaart je in ieder geval een moeilijk af te wassen pot!
Winters ijsje met popcorn en gezouten karamel
Gang: Dessert | Bereidingstijd: 20-30 min | Aantal personen: 4
Ingrediënten:
1 zakje popcorn voor de microgolfoven, Spar vanille roomijs, 110 g suiker, 50 g Spar boter, 150 ml room, halve eetlepel zeezoutvlokken
Bereidingswijze:
- Bereid de popcorn zoals aangegeven op de verpakking.
- Gezouten karamel: giet de suiker in een conische sauspan met dikke bodem. Voeg 2 eetlepels water toe. Zet op een middelhoog vuur en laat de suiker amberkleurig worden. Let op dat de suiker niet verbrandt, want dan wordt de karamel bitter. Snij de boter in blokjes. Haal de sauspan van het vuur en voeg de boterstukjes en room toe. Roer tot alle stukjes verdwenen zijn. Voeg de zeezoutvlokken toe. Giet over in een propere kom en laat afkoelen.
- Schep mooie bollen vanilleroomijs en verdeel er wat popcorn over. Werk af met de gezouten karamel.
-
12 min Tanden poetsen
-
3 min Rustig mountainbiken
-
6 min Curling

8 g
Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken. |
Reacties