Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Eendenborst met pompelmoes en peperkoekcrumble

Waarom zou je kiezen tussen zoet en zout als ze perfect te combineren zijn in één bord? Test het zelf!

Eendenborst met pompelmoes en peperkoekcrumble

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

3 x eendenborstfilets, anderhalf blokje Spar gevogeltebouillon, 2 dl rode wijn, Spar sausbinder, 2 sneetjes peperkoek, 2 x rode pompelmoezen, 4 x aardappelen, 500 g suiker, 500 ml water, roze peperbolletjes, 1 x kaneelstokje, 1 x steranijs, 1 x kruidnagel, enkele zwarte peperbolletjes, laurierblaadje

Bereidingswijze:
  1. Rooster de sneetjes peperkoek en laat afkoelen. Mix tot een crumble.
  2. Schil de pompelmoezen tot op het vruchtvlees. Zorg ervoor dat alle witte, bittere deeltjes weggesneden zijn. Snij de pompelmoes middendoor. Snij de schil in hele fijne julienne.
  3. Breng het water met de suiker, de roze peperbolletjes, de kaneelstok, de steranijs, het laurierblaadje, de kruidnagel en de zwarte peperbolletjes aan de kook. Dompel de pompelmoeshelften en zeste er in onder en laat even opkoken. Haal van het vuur en dek af met plasticfolie. Laat de pompelmoezen trekken.
  4. Snij de aardappelen in pommes châteaux of kasteelaardappelen. Kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en laat ze kort drogen op het vuur.
  5. Snij het vet van de eendenborsten kruisgewijs in met een mes. Zet een pan op het vuur en laat ze warm worden. Leg de eendenborsten eerst met de vetkant naar onder in de pan en bak gedurende ± 5 minuten op een matig vuur. Draai om en bak nog eens ± 5 minuten, afhankelijk van de dikte van het vlees. Het vlees moet rosé zijn. Kruid met peper en zout.
  6. Laat ondertussen 2 dl rode wijn opwarmen. Verkruimel het blokje gevogeltebouillon erin en laat inkoken. Dik de saus met een beetje sausbinder. Kruid met peper en zout.
  7. Haal de pompelmoezen uit de suikersiroop en laat ze kort uitlekken. Zet op het bord en werk af met de zeste. Snij de eendenborsten in mooie stukken en leg 2 stukken op het bord. Schik een kasteelaardappel op het bord. Werk af met de peperkoekcrumble en de saus.
  • Ramen wassen 27 min Ramen wassen
  • Draven te paard 15 min Draven te paard
  • Minigolfen 29 min Minigolfen
Eendenborst (tam, zonder vel, rauw)
Portie:
94 g
Energieniveau: 2

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Eendenborst met pompelmoes en peperkoekcrumble

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×