Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Kalfskotelet met korstje, spruitjes en aardappelgratin

‘The closer to the bone, the sweeter the meat’. De Amerikanen laten het bot veel vaker aan het vlees tijdens de bereiding en weten maar al te goed waarom … het geeft meer smaak. Hun favoriet is uiteraard de T-bonesteak, bij ons is de kotelet koning. Of was: omdat koteletten vaak te lang gebakken worden en daardoor taai zijn, worden ze vaak verguisd. Vergeet echter de nare jeugdherinneringen aan ‘die koteletten op ons bord’ en herontdek een heerlijk stuk vlees, dat met de juiste bereiding supersappig en smaakvol is.

Kalfskotelet met korstje, spruitjes en aardappelgratin

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

4 x kalfskoteletten, 25 g beschuiten, 25 g Parmezaanse kaas, 15 g verse dragon, blaadjes en steeltjes, 25 g Spar hazelnoten, 1 x eidooier, 1 eetlepel Spar mosterd, 1dl Spar olijfolie, 1000 g spruitjes, 100 g Spar boter, nootmuskaat, Spar aardappelgratin, Spar gratinmix

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 150°C. Dep de koteletten droog met keukenpapier en kruid met peper en zout.
  2. Bereid in de keukenrobot een dikke pasta van de beschuiten, Parmezaanse kaas, dragon, hazelnoten, eidooier, mosterd en 2 eetlepels olijfolie.
  3. Verhit 50 gr boter met 2 eetlepels olijfolie in een ovenvaste pan en bak de koteletten gedurende ± 2 minuten aan één kant. Draai de kotelet om en besmeer de andere kant met de pasta.
  4. Zet de pan in de voorverwarmde oven tot de koteletten gaar zijn.
  5. Reinig ondertussen de spruitjes, snij de voet kruiselings in en laat koken in gezouten water tot ze beetgaar zijn. Giet af en laat uitlekken. Smelt een klontje boter en voeg de spruitjes toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Schep de aardappelgratin over in kleine potjes en bedek met de geraspte kaas. Zet ook in de oven en laat warmen.
  7. Schik de kotelet op de borden en verdeel de spruitjes erbij. Serveer de gratin er afzonderlijk bij.
  • Trappen lopen 27 min Trappen lopen
  • Zeilen 72 min Zeilen
  • Jai Alai spelen 18 min Jai Alai spelen
Kalfsriblappen (mager, bereid)
Portie:
130 g
Energieniveau: 3

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Kalfskotelet met korstje, spruitjes en aardappelgratin

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×