
Deze kipfilet met witlof en olijven wordt gemaakt met het sap van 1 citroen. Een extra pittige toets!
Kipfilet met witlof en olijven
Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4
Ingrediënten:
3 x grote enkele kipfilets, sap van 1 citroen, 1 x onbehandelde citroen in partjes gesneden, 2 x uien, 4 teentjes look, 4 stronkjes witlof, 150 g groene olijven, 4 eetlepels Spar Griekse olijfolie, 1 koffielepel wasabi, 1 eetlepel fijne suiker, 4 takjes verse tijm
Bereidingswijze:
- Pel de look en uien. Snij de uien in 4.
- Rits de naaldjes los van de takjes tijm.
- Meng de wasabi door het citroensap.
- Verhit de olie in een ruime pan en bak de kip hierin aan beide zijden goudbruin. Haal de kipfilets uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Bak de uien samen met de look en de witlofstronkjes in de pan. Laat ze lichtjes kleuren en leg de kipfilets erop. Voeg de citroenpartjes, olijven en tijmnaaldjes toe.
- Bestrooi met suiker en kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Overgiet met het citroensap en voeg nog 2 dl water toe.
- Dek de pan af en laat op een laag pitje gaar sudderen in 40 minuten.
- Snij de kipfilets in plakjes.
- Serveer met witte rijst.
-
48 min De badkamer poetsen
-
19 min Hoogspringen
-
37 min Een rockoptreden geven

120 g
Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken. |
Reacties