Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Orloffgebraad met groentekrans en champignonroomsaus

Ken je klassiekers: een Orloffgebraad. Voor de gelegenheid in het gezelschap van een groentekrans en champignonroomsaus

Orloffgebraad met groentekrans en champignonroomsaus

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 6

Ingrediënten:

1,4 kg varkensfiletgebraad, 6 sneden  gekookte ham, 250 g Spar belegen Gouda in plakjes, 500 g witte champignons, 4 dl kalfsfond, 25 cl Spar room, Spar sausbinder, scheut Cognac, winterwortelen, courgette, broccoli, 400 g Spar diepvrieserwtjes, 300 g Spar extra fijne boontjes, 6 stronkjes grondwitlof, Spar boter, grote ui, nootmuskaat, enkele takjes verse tijm

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bak het gebraad aan alle zijden goudbruin in hete boter. Leg in een ovenschaal en plaats ½ uur in de voorverwarmde oven.
  3. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Bak ze in het overgebleven braadvet. Kruid met peper en zout. Besprenkel met cognac en blus met kalfsfond. Roer de room erdoor en laat de saus inkoken. Bind indien nodig met sausbinder.
  4. Snij het gebraad in 12 dikke plakken. Verwijder de korst van de kaas en het zwoerd van de ham. Snij beide op maat van de vleesplakken.
  5. Stel het gebraad weer samen in de ovenschotel: plak gebraad, plak ham, plak kaas en zo verder.
  6. Plaats nog 10 à 15 minuten terug in de oven tot de kaas gesmolten is.
  7. Schil de wortels en snij in 5 cm lange staafjes. Snij de courgette ook in staafjes en blancheer beetgaar in licht gezouten water. Laat uitlekken en stoof nog even aan in boter. Kruid met verse tijmnaaldjes, peper en zout.
  8. Verwijder het bittere gedeelte onderaan het witlof. Stoof de stronkjes gaar in hete boter. Kruid met peper en zout.
  9. Reinig de broccoli en snij in roosjes. Blancheer de broccoliroosjes, giet af en laat uitlekken. Kruid met versgemalen peper en zeezout. Hou warm.
  10. Pel de ui en snij fijn. Stoof de helft van de uisnippers en voeg de erwtjes erbij. Kruid met peper en zout. Stoof de rest van de ui samen met de boontjes. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  11. Schik de groenten in een krans op een grote schotel. Serveer samen met het gebraad en de champignonroomsaus.
  • De planten water geven 6 min De planten water geven
  • Zeilen 5 min Zeilen
  • Polo spelen 2 min Polo spelen
Champignons (gekookt)
Portie:
83 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Orloffgebraad met groentekrans en champignonroomsaus

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×