Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Ierse biefstuk met gevulde raapjes, slaatje van knolselder en groene appel

Raapjes kleuren je winterbord!

Ierse biefstuk met gevulde raapjes, slaatje van knolselder en groene appel

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

Ierse biefstukken, 12 raapjes, 8 eetlepels gekookte quinoa, 200 g jonge spinazieblaadjes, 1 teentje look, chilivlokken, 4 eetlepels gemalen kaas, 1 kleine knolselder, Granny Smith appel, 100 g Spar Tasty walnoten, 3 eetlepels Spar mayonaise, 2 eetlepels citroensap, Spar boter, 1 dl rundbouillon

Bereidingswijze:
  1. Haal het vlees uit de koeling. Warm de oven voor op 160°C.
  2. Schil de knolselder en rasp hem grof. Rasp de appel. Verkruimel de walnoten en schep alles door elkaar. Meng het citroensap en de mayonaise erdoor. Kruid met zeezout. Plaats in de koeling tot gebruik.
  3. Snij het loof van de raapjes. Kook ze gedurende 12 minuten in water. Haal ze uit het water als ze gaar zijn en laat even afkoelen. Snij de kapjes eraf en hol ze uit. Hak het uitgehaalde raapjesvlees heel fijn en schep door de gekookte quinoa.
  4. Pel het teentje look en snipper fijn. Verhit een klontje boter in een pan en fruit de looksnippers hierin. Voeg spinazieblaadjes toe en roerbak tot ze geslonken zijn. Kruid met chilivlokken en zeezout. Schep eveneens door de quinoa. Breng deze verder op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout. Vul de raapjes met het quinoamengsel. Dek af met een laagje gemalen kaas. Plaats in een voorverwarmde oven op 160°C.
  5. Warm een pan met antiaanbaklaag op het vuur. Smelt een klont boter in de warme pan. Kruid het vlees met peper en zout. Leg de stukken vlees, als de boter begint te schuimen, met de kruiden naar de onderzijde in de hete pan en laat dichtschroeien. Kruid de bovenkant met peper en zout.
  6. Draai het vlees na 3 minuten om met behulp van een tang. Laat ook deze kant enkele minuten bakken tot gaartijd naar wens.
  7. Haal het vlees uit de pan en verpak in aluminiumfolie.
  8. Roer de bouillon door het braadvet. Breng al roerend aan de kook. Laat inkoken tot een lekkere jus.
  9. Schik de 3 gevulde raapjes op het bord. Leg een hoopje knolselder-appelsalade ernaast. Schik het vlees op het bord en werk af met de jus.
  • De planten water geven 3 min De planten water geven
  • Karatetraining 1 min Karatetraining
  • Een orkest dirigeren 3 min Een orkest dirigeren
Knolselderij (rauw)
Portie:
21 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Ierse biefstuk met gevulde raapjes, slaatje van knolselder en groene appel

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×