Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Gevulde kwartel met wortelzalf, bospaddenstoelen en truffelaardappelkroketjes

Een gevulde kwartel kopen, geeft minder stress in de keuken!

Gevulde kwartel met wortelzalf, bospaddenstoelen en truffelaardappelkroketjes

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

gevulde kwartel, winterwortelen, 1 dl Spar room, kruidentuiltje, 400 g gemengde bospaddestoelen, sjalotje, 1 teentje look, 1 eetlepel peterselie, enkele takjes verse rozemarijn, enkele blaadjes verse dragon en oregano, enkele plukjes kervel, Spar boter, 1 kg truffelaardappelpuree (diepvries), Spar bloem, panko, Spar ei

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Pel het sjalotje en het teentje look. Snipper beide fijn. Hak de peterselie fijn. Rits de naaldjes van de rozemarijn.
  3. Dek de kwartels af met aluminiumfolie. Plaats 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Ontdooi de aardappelpuree met truffel. Klop het ei los. Vorm bolletjes van de puree en rol ze eerst door de bloem. Haal daarna door het ei en wentel ze vervolgens in panko. Zet koel weg.
  5. Schil de wortelen en snij in stukken. Kook ze samen met het kruidentuiltje gaar in een weinig water. Giet de wortelen af en verwijder het tuiltje. Pureer samen met de room tot een gladde zalf. Breng op smaak met peper en zout. Hou de wortelzalf warm.
  6. Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje of een vochtig doekje. Snij, waar nodig, de uitgedroogde of vuile onderkant weg. Snij de grote exemplaren in stukken.
  7. Verwijder, na 30 minuten, het aluminiumfolie van de kwartels. Laat ze nog 5 à 10 minuten verder garen en kleuren.
  8. Laat een flinke klont boter smelten in een pan op een hoog vuur. Bak de paddenstoelen samen met de sjalot- en looksnippers. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Bestrooi met de verse kruiden. Schep om en laat nog even meebakken.
  9. Bak de truffelkroketjes goudbruin op 170°C. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  10. Schik de wortelzalf met de kwartel, 3 truffelkroketjes en de bospaddenstoelen op voorverwarmde borden. Serveer onmiddellijk.
  • De planten water geven 69 min De planten water geven
  • Zwemmen in crawl 30 min Zwemmen in crawl
  • Jagen op everzwijnen 52 min Jagen op everzwijnen
Kwartel (bereid)
Portie:
90 g
Energieniveau: 3

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Gevulde kwartel met wortelzalf, bospaddenstoelen en truffelaardappelkroketjes

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×