Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Tongrolletjes gevuld met kreeft, venkel en grijze garnalen

Vis en venkel vormen een droomhuwelijk, zeker samen in dit rolletje!

Tongrolletjes gevuld met kreeft, venkel en grijze garnalen

Gang: Voorgerecht | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 8

Ingrediënten:

grote tongfilet, 2 Kelvin gekookte kreeften 400 gr (diepvries), bouquet garnis voor visgerechten (Saveurs des Garrigues), uien, wortelen, 150 g Spar grijze garnalen, venkel, 4 dl visfumet, Spar cayennepeper, Spar kerriepoeder, Spar boter, pastis, Spar olie

Bereidingswijze:
  1. Laat de kreeften ontdooien. Haal het vlees uit het karkas en snij in kleine stukjes. Breek de scharen, haal het vlees eruit en hou apart.
  2. Snij de venkelstelen los en snij in grote stukken. Snij de venkel in kleine stukjes. Stoof de venkel zacht in boter. Kruid met peper en zout. Laat ze afkoelen.
  3. Pel de uien en hak grof. Schil de wortelen en snij in grote stukken. Bak de kreeftkarkassen samen met de ui en wortel aan in wat olie. Voeg de grof gehakte venkelstelen en het kruidentuiltje eraan toe. Besprenkel met wat pastis en overgiet met visfumet. Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje pruttelen.
  4. Zeef de kreeftenbouillon en voeg de room eraan toe. Breng op smaak met cayennepeper en kerrie. Laat de saus inkoken.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter een ovenschaal.
  6. Sla de tongfilets voorzichtig plat met de zijkant van een chefmes.
  7. Meng de gestoofde venkel met de garnalen en stukjes kreeft. Verdeel dit over de tongfilets en rol ze mooi op. Bind vast met keukentouw en plaats in de ovenschaal. Voeg een bodempje visfumet toe. Dek af met aluminiumfolie en laat in 10 à 15 minuten garen in de oven. Tip: de gaartijd is afhankelijk van de dikte van de filets.
  8. Schik de tongrolletjes in diepe borden en nappeer met de saus. Werk af met een plukje venkelgroen en het vlees uit de kreeftscharen.
  • De badkamer poetsen 29 min De badkamer poetsen
  • Competitie-rugby 8 min Competitie-rugby
  • Naaien 27 min Naaien
Kreeft (gekookt)
Portie:
100 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Tongrolletjes gevuld met kreeft, venkel en grijze garnalen

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×