Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Zalm met rode pesto en rijst

De ‘pesto rosso’ zorgt ervoor dat je vis niet uitdroogt in de oven en geeft deze bovendien een toets van zongedroogde tomaatjes.

Zalm met rode pesto en rijst

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 10-20 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

4 moten zalm van 150 gr per stuk, rode pesto, 2 zakjes basmatirijst, lente-uitjes, Spar olijfolie

Bereidingswijze:
  1. Wrijf de bovenkant van de zalm in met de rode pesto. Leg de stukken in een bakvorm en bak gaar in de oven op 180°C gedurende ± 10 minuten.
  2. Reinig de lente-uitjes. Snij ze in stukken en stoof ze gaar in wat olijfolie.
  3. Lees de instructies op de verpakking en warm de rijst op in de microgolfoven gedurende 2 minuten. Haal uit de microgolf en laat enkele minuten rusten.
  4. Schik de zalm op de borden en verdeel de rijst erbij. Werk af met de lente-uitjes en nog enkele toefjes rode pesto.
  • Douchen 132 min Douchen
  • Recreatief rugbyen 42 min Recreatief rugbyen
  • Sledehonden mennen 35 min Sledehonden mennen
Zalm (rauw)
Portie:
150 g
Energieniveau: 3

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Zalm met rode pesto en rijst

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×