Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Geroosterde pompoen met kaasfondue & krieltjes

Geef er eens een originele draai aan je fondue met deze vegetarische pompoenfondue!

Geroosterde pompoen met kaasfondue & krieltjes

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 8

Ingrediënten:

Hokkaido pompoenen, Spar , enkele takjes verse tijm, enkele blaadjes salie, 2 kg krielaardappeltjes, 6 dl droge witte wijn (Muscadet Grand Largue), 2 gepelde teentjes look, laurierblaadjes, 4 eetlepels maïzena, 800 g gemalen emmentaler, 600 g comté zonder korst, 25 cl Spar room, 4 eetlepels Kirsch

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snij het deksel van de pompoenen. Snij ook onderaan een plakje af zodat ze mooi rechtop blijven staan.
  3. Schep de zaden en wat vruchtvlees uit de pompoen tot je een stevige kom overhoudt. Bestrijk met olie en kruid met peper en zout. Verdeel de tijm en salie over de 2 pompoenkommen.
  4. Plaats samen met de deksels op een bakplaat en rooster net gaar in de oven.
  5. Snij de comté in kleine stukjes.
  6. Meng de maïzena met 3 eetlepels witte wijn en zet opzij.
  7. Doe de rest van de wijn in een pan. Breng de wijn aan de kook. Voeg na 3 minuten koken laurierblaadjes en look toe. Draai het vuur lager en voeg de emmentaler toe. Laat de kaas smelten. Haal de kruiden eruit en roer de maïzena en Kirsch erdoor. Laat dan de stukjes comté erin smelten en roer goed door.
  8. Voeg de room toe. Roer stevig tot een homogeen mengsel en breng op smaak met peper en zout.
  9. Kook de krieltjes gaar in licht gezouten water. Giet ze af en hou warm.
  10. Giet de kaasfondue in de geroosterde pompoenkommen. Plaats het deksel erop.
  11. Serveer met warme krieltjes, versgebakken broodjes en een groene salade.

Serveer niet alleen met fonduevorkjes maar ook met een lepel om de geroosterde ‘kom’ uit de schil te lepelen en samen met de kaas op te eten.

  • Afstoffen 1 min Afstoffen
  • Hardlopen aan 20 km/u < 1 min Hardlopen aan 20 km/u
  • Drummen < 1 min Drummen
Pompoen (rauw)
Portie:
21 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Geroosterde pompoen met kaasfondue & krieltjes

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×