Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Ganache van bittere chocolade met gestoofde bessen en karamel van kriekbier

In dit speciale dessert is de karamel van kriekbier de kers op de taart!

Ganache van bittere chocolade met gestoofde bessen en karamel van kriekbier

Gang: Dessert | Bereidingstijd: 20-30 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

250 g bittere chocolade, 200 ml room, 50 g malse Spar boter, 100 g suiker, 1 flesje Timmermans Retro kriek, 200 g rood fruit, 4 eetlepels suiker

Bereidingswijze:
  1. Karamel: doe 100 gr suiker in een kleine sauteuse. Bevochtig met 2 eetlepels water. Breng aan de kook. Laat verder koken tot je een amberkleurige suikerkaramel bekomt. Blus de karamel door het kriekbier er voorzichtig aan toe te voegen. Let op dat de karamel niet spat, want dit kan brandwonden veroorzaken.
  2. Laat de karamel met het toegevoegde bier gedurende 15 minuten op een zacht vuur oplossen. Laat de donkerkleurige karamel daarna afkoelen tot op kamertemperatuur. Hou apart.
  3. Ganache: breek de chocolade in kleine stukjes. Laat in de microgolfoven op 350 Watt smelten. Breng de room aan de kook en voeg de gesmolten chocolade toe met behulp van een spatel. Roer de malse boter erdoor. Laat de ganache afkoelen tot op kamertemperatuur. Hij zal lichtjes stollen(zoals chocoladepasta).
  4. Stoof het rode fruit aan met 4 eetlepels suiker tot de suiker lichtjes stroperig wordt.
  5. Dresseer de gestoofde vruchten op het bord. Schep met een eetlepel een mooie quenelle van de ganache en schik op het bord. Nappeer de bierkaramel op het bord
  • Afwassen 86 min Afwassen
  • Fietsen naar het werk 42 min Fietsen naar het werk
  • Slow-dansen 95 min Slow-dansen
Chocolade (puur)
Portie:
63 g
Energieniveau: +

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Ganache van bittere chocolade met gestoofde bessen en karamel van kriekbier

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×