Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Rastons al petote

Dit aardappelgerechtje uit Henegouwen was vroeger vooral populair bij arme mijnwerkersgezinnen, maar nu kan het iedereen bekoren.

Rastons al petote

Gang: Bijgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

grote aardappelen, grote uien, 2 eetlepels Spar bloem, 2 takjes tijm, Spar margarine

Bereidingswijze:
  1. Schil de aardappelen en pel de uien. Rasp beide en verzamel in een kom.
  2. Meng de geraspte aardappel en ui door elkaar. Knijp het overtollige vocht er met de hand uit.
  3. Kruid met peper, zout en tijm. Bestrooi met bloem.
  4. Schep het mengsel flink door elkaar en vorm er met de hand platte koekjes van.
  5. Verwarm de margarine in een grote koekenpan. Bak de ‘rastons’ aan beide zijden goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Het bed opmaken 13 min Het bed opmaken
  • Open water zwemmen 7 min Open water zwemmen
  • Motorcrossen 11 min Motorcrossen
Aardappelen (gebakken)
Portie:
44 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Rastons al petote

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×