Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Komkommer met limoensorbet en crumble van pistache

Een dessert voor groentjes!

Komkommer met limoensorbet en crumble van pistache

Gang: Dessert | Bereidingstijd: 5-10 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

komkommer, limoensorbet, 1 koffielepel zout, 50 g Spar Tasty pistachenoten

Bereidingswijze:
  1. Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan. Hak fijn in de vijzel of mix kort in de keukenrobot.
  2. Schil de komkommer. Snij in stukken van 5 cm dikte. Haal 1 zijde van het vruchtvlees weg met behulp van een pomme parisiennelepel. Bestrooi de komkommerblokjes met wat zout. Laat 1 uur trekken in de koelkast. Dep droog met keukenpapier.
  3. Serveer de komkommers ijskoud. Leg 3 komkommercilinders op een bord. Schep bolletjes limoensorbet en schik deze op de komkommer.
  4. Bestrooi met de crumble van pistachenoten.
  • Bladeren rijven < 1 min Bladeren rijven
  • Wandelen < 1 min Wandelen
  • Een orkest dirigeren 1 min Een orkest dirigeren
Komkommer (zonder schil, rauw)
Portie:
21 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Komkommer met limoensorbet en crumble van pistache

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×