Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Kippensatés met pindasaus

Met een vijzel maak jij de heerlijkste sauzen, tapenades en pesto’s. De enige vereiste is een beetje man- of vrouwkracht. Voor deze kippensatés lukt je dat best.

Kippensatés met pindasaus

Gang: Voorgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

dubbele kipfilet, scheutje arachideolie, 1 stengel citroengras, 2 teentjes look, 1 koffielepel kerriepoeder, 1 koffielepel rietsuiker, 1 koffielepel grof zeezout, 1 koffielepel vissaus, 2 eetlepels ongezouten pindanoten, 1 koffielepel rode currypasta, 100 ml kokosmelk, halve koffielepel zout, halve koffielepel suiker, komkommer, koriander, groen van lente-uitjes, krop sla, 1 eetlepel arachideolie

Bereidingswijze:
  1. Marinade: plet het citroengras en hak fijn. Plet een teentje look, verwijder de schil en hak fijn. Snij de kipfilets in fijne reepjes en doe samen met de look en het citroengras in een kom. Breng verder op smaak met het kerriepoeder, rietsuiker, grof zeezout. Giet 1 koffielepel vissaus erbij. Meng alle ingrediënten goed en laat marineren.
  2. Bereid ondertussen de pindasaus: rooster de pindanoten enkele minuten in een hete pan met antikleeflaag. Stamp vervolgens fijn in de vijzel. Pel een teentje look look, verwijder de schilen versnipper fijn. Zet een pan op het vuur en laat goed heet worden. Doe 1 eetelepel arachideolie in de pan en fruit de fijngesnipperde look hierin. Doe de currypasta erbij en laat even meebakken. Blus met kokosmelk. Breng op smaak met peper, zout en suiker. Roer de gestampte noten eronder en laat inkoken de gewenste dikte.
  3. Weef de kippenreepjes op de satéstokjes. Bak ze goudbruin en gaar in een hete pan met een scheutje arachideolie.
  4. Serveer de kippensatés met de warme pindasaus en een fris slaatje van sla, komkommer, koriander en het groen van de lente-uitjes.
  • De auto wassen 15 min De auto wassen
  • Competitief langlaufen 4 min Competitief langlaufen
  • Kussen 41 min Kussen
Kipfilet (bereid)
Portie:
40 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Kippensatés met pindasaus

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×