
Eén keer appelgelei maken = maandenlang genieten. Voor een extra glanzende gelei gebruik je best een vochtige neteldoek.
Appelgelei
Gang: Bijgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 10
Ingrediënten:
2,5 kg Jonagold appels, ± 2 kg griessuiker, 1 citroen
Bereidingswijze:
- Was de appels grondig en snij de slechte stukken weg. Snij de appels in kleine stukken.
- Doe de appels in een grote kookpot en voeg water toe tot ze onderstaan.
- Kook de appels gaar en laat gedurende 2 à 3 uur trekken op een zacht vuur.
- Giet alles door een neteldoek en vang het sap op. Laat uitlekken.
- Weeg het sap af en voeg per liter sap 835 gr griessuiker toe. Dek de kookpot af met plasticfolie en laat 1 nacht rusten.
- Zet de kookpot op het vuur en voeg het sap van de citroen toe. Breng op een hevig vuur tot aan het kookpunt. Verwijder het schuim dat op het sap komt.
- Als het sap het kookpunt bereikt heeft, verlaag dan het vuur en laat gedurende ± 45 minuten verder koken.
- Steek ondertussen een klein bordje in de diepvriezer.
- Laat een lepel gelei op het ijskoude bordje vallen en check of de gelei onmiddellijk opstijft. Indien dit zo is, is de gelei klaar. Indien niet, laat de gelei nog wat verder koken en test opnieuw.
- Vul de propere potjes, zet het deksel erop en draai om. Laat afkoelen.
-
48 min Afstoffen
-
9 min Touwspringen
-
9 min Jai Alai spelen

250 g
Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken. |
Reacties
mijn appelgelei is zo troepel en zie het niet zo smakelijk uit graag u antwoord wat ik verkeert doe
ik denk dat je er TEVEEL in geroerd heb. Ik heb al een paar keer appellek gemaakt. Zeer lekker. Ik gebruik een doosje van " imperial " Pec plus, voor suikerarme confituur . Je moet er dan maar een halve kg; minder suiker indoen.
groetjes
Beste linda,
ik maak ook gelei en ik laat de vruchten koken en dan in propere pot, vergiet plaatsen en neteldoek inleggen dan je sap en vruchten laten rustig uitlekken zeker niet op DUWEN(ook doek overleggen om beschermen tegen beestjes) pas 10 tal uren later kan je met de suiker je gelei maken .hopelijk lukt het bij jou ook
P.S. ik doe dit in de avond en laat ze 's nachts uitlekken
Ik heb 'appellek' proberen te maken.
Mijn grootmoeder vroeger had vroeger heerlijke oranje glanzende gelei.
Wat is het geheim?
Ik heb de appelen zacht gekookt , laten uitlekken. Gelei gekookt met pec en daarna fructose om te zoeten. Mijn gelei is zuur en niet opgestijfd.
Iemand tips en de juiste verhoudingen.
Alvast bedankt
De appelen niet schillen en ook het klokhuis en de pitjes mee laten koken.
De schil in de appels bevat het meest natuurlijke pectine. Op die manier hoef je geen industriële rommel aan de bereiding toe te voegen. De citroen doe je best bij het kookwater en niet achteraf er bij. Dit om verkleuring van de appel te vermijden. Zo weinig mogelijk roeren tijdens het koken. Overnacht laten uitlekken .
Prima gelukt! Mooie klare en heerlijke gelei. Bedankt recept opgeslagen.
Beste,
Jullie recept gevolg,héél goed van smaak,top,maar ik krijg mijn gelei niet stijf,kunnen jullie helpen hoe ik het kan oplossen aub?
Welbedankt
In een woord prachtig !!
Super goed gelukt , helder , lekker !!!!
ik ben Cindy ik moet er nog aan beginnen ik hoop dat het lukt
de appelgelei het ziet er niet zoo simpel uit
I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you make this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz respond as I'm looking to construct my own blog and would like to know where u got this from. thank you ecggbbekdfgdegkb
Hello!<a href="http://via3indian.com/#1.html">viagra india generic</a>
Hello! [url=http://via3indian.com/#2.html]viagra india generic[/url]
Hello! viagra india generic http://via3indian.com/#4.html
Hello!<a href="http://via3indian.com/#1.html">viagra india</a>
Hello! [url=http://via3indian.com/#2.html]viagra india[/url]
Hello! viagra india http://via3indian.com/#4.html
Hello!
Hello! [url=http://via3indian.com/#2.html]indian viagra[/url]
Hello! indian viagra http://via3indian.com/#4.html
Hello!
Hello!<a href="http://via3indian.com/#1.html">sildenafil generic india</a>
Hello! [url=http://via3indian.com/#2.html]sildenafil generic india[/url]
Hello! sildenafil generic india http://via3indian.com/#4.html
Hello!
Hello!<a href="http://via3indian.com/#1.html">generic viagra india pharmacy</a>
Hello! [url=http://via3indian.com/#2.html]generic viagra india pharmacy[/url]
Hello! generic viagra india pharmacy http://via3indian.com/#4.html
Hello!
Hello!<a href="http://via3indian.com/#1.html">generic viagra india pharmacy</a>
Hello! [url=http://via3indian.com/#2.html]generic viagra india pharmacy[/url]
Hello! generic viagra india pharmacy http://via3indian.com/#4.html
Hello!
Hello!<a href="http://via3indian.com/#1.html">viagra india</a>
Hello! [url=http://via3indian.com/#2.html]viagra india[/url]
Hello! viagra india http://via3indian.com/#4.html
Hello!
appelgelei moet je tussendoor goed afschuimen. Ik doe er ook geen citroen in. Eerst het sap met de suiker tot bijna kookpunt brengen. Ik werk op een inductieplaat en draai dan terug op 6 of 7 voor twee liter sap met suiker. Dan een goed anderhalf tot twee uur laten inkoken. Elke 7 min schuim ik af en daarna roer ik eens goed. ik werk in een grote kom met wijde opening zodat goed kan verdampen. Goede tip dat bord in de vriezer om te testen. dank je wel.
Als mijn gelei klaar is , heeft ze een mooie rode karamelkleur. Zo heb ik dit geleerd van mijn schoonmoeder Albertine Vergote. Uren op haar vingers staan kijken, tot ik het trucje mee had. Ik moet toegeven dat het op inductie beter gaat. Je kan het vuur beter afregelen.