Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Vogelnestje met tomatensaus en aardappelbonbons

Kinderen zijn dol op deze leuke vogelnestjes. Door mager kalfsgehakt te gebruiken, maak je ze extra gezond.

Vogelnestje met tomatensaus en aardappelbonbons

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

600 g kalfsgehakt, Spar eieren, 1 pakje Spar paneermeel, ui, 2 eetlepels Spar gehakte peterselie, scheutje Spar azijn, 400 g puree aardappelen, eidooiers, 3 dl losgeklopt eiwit, Spar bloem, Spar paneermeel, nootmuskaat, 4 dl tomatenpassata, 4 eetlepels Spar olijfolie

Bereidingswijze:
  1. Aardappelbonbon: schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Spoel de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en zet terug op het vuur om de aardappelen te laten drogen. Draai de gekookte aardappelen door een roerzeef. Meng de eidooiers erdoor. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Maak aardappelbolletjes van 30 gr. Laat deze een nacht afkoelen in de koelkast.
  2. Wentel de aardappelbonbons ’s anderendaags eerst door wat bloem, daarna door het losgeklopt eiwit en als laatste door het paneermeel. Druk goed aan. Leg terug in de koelkast tot je ze gaat bakken. Verwarm de frietketel en bak de aardappelbonbons ongeveer 5 minuten in frituurvet van 170°C. Check zeker of de bonbons ook binnenin warm zijn.
  3. Vogelnestje: pel de ui en snipper fijn. Meng het gehakt met de fijngesnipperde ui en fijngehakte peterselie. Kook de eieren ongeveer 4 minuten in kokend gezouten water met een scheutje azijn. Laat de gekookte eieren afkoelen in ijswater. Pel de eieren voorzichtig. Leg de gekookte en gepelde eieren 2 uren in de diepvries.
  4. Neem 150 gr gehaktmengeling en vorm een bol. Duw er een put in en steek hier het gekookte ei in. Vul de bol opnieuw en rol tot je een mooie bol bekomt. Wentel deze gehaktbal door paneermeel. Bak in een voorverwarmde oven van 170°C gedurende 15 tot 20 minuten.
  5. Saus: warm de tomatenpassata op en werk af met de olijfolie. Mix goed. Kruid indien nodig bij met peper en zout.
  6. Serveer het vogelnestje op een spiegel van tomatensaus. Geef de aardappelbonbons er afzonderlijk bij. Tip: de tomatensaus kan je afwerken met verse zuiderse kruiden zoals rozemarijn, basilicum, oregano, … De aardappelbonbons kan je op voorhand maken en invriezen.
  • Klussen in huis 60 min Klussen in huis
  • Galopperen te paard 37 min Galopperen te paard
  • Een rockoptreden geven 90 min Een rockoptreden geven
Kalfsgehakt (rauw)
Portie:
150 g
Energieniveau: 3

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Vogelnestje met tomatensaus en aardappelbonbons

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×