Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Veggiebal met ratatouille en rucolapesto

Ook vegetariërs kunnen aan het rollen met eiwitrijk gehakt op basis van quorn, seitan of kikkererwten.

Veggiebal met ratatouille en rucolapesto

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

100 g wit brood (zonder korstjes), 200 g vegetarisch gehakt, courgette, ½ aubergine, ½ rode paprika, 1 teentje look, ui, Spar ei, 3 dl eiwit, Spar bloem, Spar paneermeel, 100 g rucola, 1 teentje look, 60 g gemalen Parmezaanse kaas, 4 eetlepels Spar Tasty pijnboompitten, 4 eetlepels Spar Griekse olijfolie

Bereidingswijze:
  1. Pesto: gril de pijnboompitten in een hete pan zonder vetstof. Pel het teentje look en snij in stukjes. Doe alle ingrediënten in de blender en laat mixen tot een homogene puree. Kruid met peper en zout. Bewaar in de koelkast.
  2. Spoel de courgette en aubergine. Spoel de rode paprika, snij in 2 en verwijder de zaadlijsten. Pel de ui en het teentje look en snipper beide fijn. Snij de courgette en aubergine in kleine blokjes, gebruik enkel de buitenste delen en geen pitjes. Snij de paprika in fijne brunoise. Meng alle groenten.
  3. Snij het wit brood in kleine stukjes en meng onder het vegetarisch gehakt. Voeg de gemengde groenten en het ei toe aan het gehakt en meng grondig.
  4. Maak bolletjes van de veggiemengeling. Wentel deze in wat bloem, losgeklopt eiwit en als laatste door het paneermeel. Duw de bolletjes wat plat. Laat ze hard worden in de koelkast.
  5. Bak de veggieballetjes ongeveer 5 minuten in heet frituurvet van 170°C of bak ze ongeveer 8 à 10 minuten in de oven op 180°C *.
  6. Schep wat rucolapesto op het bord en schik de veggiebal erop.
  7. Als de veggiebal wat slapper is, kan je ze beter in de oven bakken zodat ze niet uit elkaar valt in het hete vet.
  • Bureauwerk 36 min Bureauwerk
  • Tenniswedstrijd (dubbel) 9 min Tenniswedstrijd (dubbel)
  • Supporteren 16 min Supporteren
Quorn fijngehakt (onbereid)
Portie:
50 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Veggiebal met ratatouille en rucolapesto

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×