Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Italiaanse rundergehaktbal met stoemp

Deze balletjes zijn knapperig langs buiten en supergezond binnenin dankzij de spinazievulling.

Italiaanse rundergehaktbal met stoemp

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

500 g rundergehakt, ui, Spar ei, nootmuskaat, 1 verpakking mozzarella, 300 g jonge, verse spinazie, ½ liter kalfsfond, 1 koffielepel zwarte peperbollen, Spar boter, 400 g aardappelen, 2 eetlepels lente-uitjes, 100 g spekblokjes, wortelen

Bereidingswijze:
  1. Stoemp: schil de aardappelen en wortelen en snij in stukken. Spoel de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat ‘bloemen’ in de pot op het vuur. Reinig de lente-uitjes en snij fijn. Maak een stoemp met een pureestamper. Meng de fijngesneden lente-uitjes onder de aardappelen. Bak de spekblokjes in een hete pan. Voeg, samen met het bakvet, toe aan de aardappelstoemp. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  2. Pel de ui en snipper fijn. Meng het rundergehakt met de uisnippers en het ei tot een homogene massa.
  3. Spoel de spinazieblaadjes en stoof aan in wat boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat goed uitlekken. Trek de mozzarella in kleine stukken.
  4. Maak gehaktballetjes van ongeveer 60 gr. Duw er een kuiltje in en vul deze op met wat gestoofde spinazie en mozzarella. Duw de gehaktbal dicht en rol tot een mooie bal.
  5. Bak deze gehaktballen in een braadpan met wat gesmolten hete boter.
  6. Laat de kalfsfond met de zwarte peperbollen inkoken tot de.
  7. Schik de gehaktballetjes op een bord, geef de stoemp erbij. Werk af met de saus.
  • Autorijden 77 min Autorijden
  • Hometrainer 27 min Hometrainer
  • Bungeespringen 55 min Bungeespringen
Rundergehakt (mager, rauw)
Portie:
125 g
Energieniveau: 3

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Italiaanse rundergehaktbal met stoemp

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×