Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Zabaglione met limoncello

Een straf dessertje deze zabaglione met limoncello. Toch weten de Italianen dit drankje tot een smeuïg nagerecht om te toveren.

Zabaglione met limoncello

Gang: Dessert | Bereidingstijd: 10-20 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

eidooiers, zeste van 1 citroen, 6 eierdopjes witte wijn, 4 eierdopjes limoncello, 4 afgestreken eetlepels suiker

Bereidingswijze:
  1. Klop de eidooiers los met de witte wijn en de limoncello in een conische sauspan. Voeg de suiker toe.
  2. Zet de pan op een matig vuur. Klop het eimengsel nu met behulp van een klopper in een vlotte beweging in 8-vorm tot een schuimige en luchtige massa.
  3. Serveer in glaasjes en werk af met de zeste van de citroen.
  • Vloeren vegen 8 min Vloeren vegen
  • Recreatief zwemmen 4 min Recreatief zwemmen
  • Steenkool ontginnen 5 min Steenkool ontginnen
Zoete witte wijn
Portie:
31 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Zabaglione met limoncello

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×