Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

In olijfolie gegaarde pruimtomaat met gestoomde vis

Je kan meerdere bokalen tegelijkertijd garen in een grote, hoge kookpot. De inmaakpotten mogen wel niet drijven in het water. De ingemaakte tomaten kan je enkele maanden bewaren (liefst in de koelkast).

In olijfolie gegaarde pruimtomaat met gestoomde vis

Gang: Lunch | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

kabeljauwhaasjes, 1 bokaal kleine artisjokken, prunella tomaten, 1000 ml Spar olijfolie, 1 eetlepel grof zeezout, 1 eetlepel zwarte peperbollen, 2 teentjes look, 2 blaadjes laurier, 2 takjes tijm, 1 takje rozemarijn

Bereidingswijze:
  1. Spoel de tomaten en snij ze in 2 helften. Doe de tomaten in de inmaakbokaal en vul verder op met alle aromaten. Vul tot aan de rand op met olijfolie. Sluit goed af.
  2. Neem een grote ketel en zet de bokaal erin. Vul op met water en zorg ervoor dat het waterniveau 2 cm boven de bokaal uitkomt. Breng het water aan de kook. Laat 1 uur 20 minuten doorgaren op een middelmatig vuur (de temperatuur van het water moet 80 à 90°C zijn.) Neem de pot van het vuur en laat de inmaakbokaal in het water afkoelen gedurende 12 uur.*
  3. Kruid de kabeljauwhaasjes met peper en zout. Stoom gaar in een stoomoven of stoommandjes. 4. Haal de tomaten uit de inmaakbokaal en warm ze lichtjes op in wat olie van de marinade.
  4. Schik de gestoomde vis op het bord en serveer hierbij de licht opgewarmde tomaten en in 2 gesneden artisjokken die ook kort zijn opgewarmd in hun vocht. Werk af met wat marinade-olie.
  • Hagen snoeien 12 min Hagen snoeien
  • Hoogspringen 8 min Hoogspringen
  • Een film kijken 33 min Een film kijken
Kabeljauwfilet (gebakken/gestoofd)
Portie:
50 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
In olijfolie gegaarde pruimtomaat met gestoomde vis

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×