
Gebruik eens een fruitige, lokale aperitief in de plaats van bier om je stoofvlees op smaak te brengen.
Rundstoofvlees met Amer Labiau
Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 5
Ingrediënten:
1,5 kg rundstoofvlees, 125 g Spar boter, 2 eetlepels Spar bloem, 1 fles Amer Labiau, 2 eetlepels Spar mosterd op oude wijze, Spar paprikapoeder, Spar Provençaalse kruiden, Spar 'mixed pepper', Spar steakhouse frieten, eikenbladsla, 7 uien, peterselie
Bereidingswijze:
- Schil de wortelen en pel 6 uien. Snij ze in plakjes.
- Smelt de boter in een grote kookpot. Bak het vlees aan en laat aan alle zijden kleuren. Haal het vlees uit de pot.
- Bak de uiplakjes in hetzelfde vet en voeg de wortelplakjes toe. Laat wat stoven.
- Bestrooi met bloem, voeg de mosterd toe en kruid met peper, zout, Provençaalse kruiden en paprikapoeder. Giet Amer Labiau erbij.
- Voeg het vlees toe en meng alles onder elkaar. Zet het deksel op de kookpot en laat ongeveer 2 uur stoven. Zo zal de alcohol verdampt en de saus gebonden zijn.
- Lekker met frietjes en een frisse salade van eikenbladsla met 1 fijngesnipperde ui en peterselie.
-
137 min Hagen snoeien
-
183 min Zeilen
-
137 min Curling

300 g
Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken. |
Reacties