Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Salade met kaki en hazelnoot

De exotische vrucht 'kaki' uit de Himalaya en de tropen voegt een originele toets toe aan je salade.

Salade met kaki en hazelnoot

Gang: Voorgerecht | Bereidingstijd: 10-20 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

30 g Spar Tasty hazelnoten, kaki's, 150 g Spar gemengde sla, 2 eetlepels notenolie, 4 eetlepels Spar Griekse olijfolie, 2 eetlepels witte wijnazijn, 1/2 koffielepel Spar mosterd

Bereidingswijze:
  1. Rooster de hazelnoten lichtjes in een droge koekenpan. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
  2. Snij de kaki’s in 2 en vervolgens in kwartjes.
  3. Meng de salade met de hazelnoten. Verdeel de salade over de borden.
  4. Vinaigrette: meng de notenolie met de olijfolie. Voeg de azijn en de mosterd toe. Meng goed. Kruid met peper en zout.
  5. Verdeel de kakikwartjes over de salade. Sprenkel de vinaigrette over de salade en serveer onmiddellijk.
  • Hagen snoeien 15 min Hagen snoeien
  • Competitie-badminton 9 min Competitie-badminton
  • Minigolfen 20 min Minigolfen
Kaki
Portie:
94 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Salade met kaki en hazelnoot

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×