xenarjo link
Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Opgevulde aubergines

Wie dacht dat je enkel gehakt kon gebruiken om op te vullen, heeft het duidelijk mis. Bij ‘Imam Bayaldi’, een klassieker uit de Turkse keuken, gebruik je aubergine, tomaat en kruiden als veggie vulling.

Opgevulde aubergines

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 2

Ingrediënten:

uien, 3 teentjes look, rood of groen chillipepertje, aubergine, Spar olijfolie, korianderbolletjes, 1 koffielepel gemalen kaneel, 1/2 koffielepel oregano, 2 eetlepels  Spar Tasty pijnboompitten, 1/2 l gepelde tomaten, cayennepeper

Bereidingswijze:
  1. Warm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
  2. Pel de uien, snij ze eerst middendoor en dan in halve ringen. Pel de teentjes look en snipper fijn. Snij de pepertjes in 2, verwijder de zaadjes en snij in kleine stukjes. Snij de aubergine in de lengte middendoor en haal ongeveer de helft van het vruchtvlees weg. Snij het vruchtvlees in blokjes. Maak 3 ondiepe inkervingen in de onderkant van de halve aubergines.
  3. Verwarm een goede scheut olijfolie in een pan en bak de uitgeholde auberginehelften eerst aan de snijkant en vervolgens aan de kant van de pel. Zet het deksel op de pan en laat ze zachtjes stoven.
  4. Verwarm in een ander pot wat olijfolie en voeg de uiringen toe. Stoof ze langzaam glazig.
  5. Voeg de looksnipper, gekneusde korianderbolletjes en het chilipepertje toe. Voeg ½ koffielepel gemalen kaneel, oregano, pijnboompitten en auberginestukjes toe.
  6. Zeef de gepelde tomaten en bewaar het sap. Snij het vruchtvlees van de tomaten in stukjes en voeg ze bij de uien. Laat dit mengsel zachtjes stoven.
  7. Breng het tomatensap op smaak met de rest van de gemalen kaneel, een snuifje cayennepeper en zout.
  8. Giet het tomatensap over de bodem van de ingevette ovenschaal. Leg de auberginehelften erin met de pel naar beneden. Vul de aubergines met de gestoofde groenten.
  9. Dek de ovenschaal af en zet 30 minuten in de oven.
  10. Verwijder het deksel en laat nog 15 minuten in de oven staan.




  • Tanden poetsen 12 min Tanden poetsen
  • Competitie-voetbal 2 min Competitie-voetbal
  • Slow-dansen 8 min Slow-dansen
Aubergine (gekookt)
Portie:
140 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Opgevulde aubergines

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×