Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Lamsstoofpotje met deegkorst

Een stoofpotje is perfect gelukt wanneer de ingrediënten wegsmelten op je tong. Een krokant kantje geeft een krokante beet aan het geheel. Het vraagt wel wat voorbereiding. Het lamsvlees rust 12 uur in een heerlijke marinade. Bereid je dus goed voor!

Lamsstoofpotje met deegkorst

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

1 kg lamsschouder, grote uien, kruidnagels, 2 teentjes look, 1/2 l witte Elzas wijn, 200 g Spar bloem, 1 kg aardappelen, 30 g Spar boter, kruidentuiltje

Bereidingswijze:
  1. Dag 1: snij het vlees in grote blokjes. Pel 2 uien. Steek in de ene ui de kruidnagels en snij de andere in dunne plakjes. Pel de teentjes look en duw door de lookpers. Doe de ingrediënten in een diepe schaal. Voeg de wijn en het kruidentuiltje toe. Kruid met peper en zout. Laat 12 uur in de koelkast marineren.
  2. Dag 2: doe de bloem in een kom en voeg 10 cl water toe. Roer tot een glad deeg.
  3. Verwarm de oven voor op 160°C.
  4. Schil de aardappelen en pel 3 uien. Snij beide in plakjes.
  5. Bestrijk een stoofpan met een laag boter en bedek met een laag aardappelplakjes, een laag vleesmengsel en een laag ui. Herhaal dit tot alle ingrediënten verwerkt zijn. Kruid elke laag met peper en zout. Eindig met een laag aardappelen.
  6. Haal het kruidentuiltje en de ui met kruidnagels uit de marinade. Giet de marinade in de stoofpan. De vloeistof moet tot de bovenste laag komen (indien niet voldoende vloeistof, giet er wat water bij).
  7. Rol het deeg tot een smalle worst en leg op de rand van de stoofpan. Doe het deksel op de stoofpan en hecht hem aan de pan met behulp van het deeg. Zo voorkom je dat de stoom ontsnapt tijdens de bereiding.
  8. Zet de schotel 2 uur in de oven.
  9. Haal de pan uit de oven, doe het deksel van de pan en zet zo op tafel.
  • Tanden poetsen 300 min Tanden poetsen
  • Karatetraining 113 min Karatetraining
  • Beachvolleyballen 75 min Beachvolleyballen
Lamsschouder (bereid)
Portie:
250 g
Energieniveau: +

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Lamsstoofpotje met deegkorst

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×