Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Klassieke cassoulet

Goede oude Vlaamse boerenkost zoals het moet zijn: met worst, bonen en spek. Een tip voor de bonen: als je wat tijd wil besparen werk je het best met bonen uit blik. Met droge bonen is het even lekker maar die hebben 5 uur kooktijd nodig.

Klassieke cassoulet

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 6

Ingrediënten:

boerenworsten, Spar gerookte worst, 4 dikke sneden gerookt spek , 4 dikke stukken Breydelspek, Breydelhammetje, ui, 2 teentjes look, 3 eetlepels tomatenpuree, 2 blikken Spar gepelde tomaten, 1 liter water, Spar rundbouillonblokjes, laurierbladeren, tijm, rozemarijn, 1 blik Spar witte bonen, 1 blik rode kidneybonen, 50 g Spar boter

Bereidingswijze:
  1. Pel de ui en teentjes look. Snij beide fijn. Giet de witte en rode bonen af en laat uitlekken.
  2. Snij het Breydelspek in stukken. Smelt een klontje boter op een hoog vuur in een braadpan zonder antikleeflaag. Doe de sneden spek, boerenworsten, Breydelspek en -ham erin en laat het vlees wat aanbakken. Draai de stukken vlees om en bak de andere kant aan. Haal het vlees uit de pan.
  3. Neem een grote stoofpot en smelt een klontje boter. Stoof de ui en look hierin. Voeg het gebakken vlees toe. Doe de bonen, de gepelde tomaten en de tomatenpuree erbij. Roer goed om en voeg 1 liter rundbouillon toe. Voeg de laurierbladeren, tijm en rozemarijn toe. Kruid met peper en zout.
  4. Giet wat rundbouillon in de braadpan en roer de aanbaksels los. Giet bij de bonen. Breng aan de kook en laat 1,5 uur sudderen op een zacht vuur. Zet geen deksel op de pot, zodat de saus langzaam pruttelt. Roer regelmatig om, zodat de cassoulet niet aanbrandt.
  5. Snij de rookworst in stukjes en voeg na 45 minuten toe.
  6. De cassoulet is klaar als de bonen zacht zijn en de tomatensaus dik gebonden is.
  • Bureauwerk 203 min Bureauwerk
  • Cricket 63 min Cricket
  • Metsen 71 min Metsen
Worst (gekookt)
Portie:
100 g
Energieniveau: +

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Klassieke cassoulet

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×