Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Stoofpotje van venkel, courgette en kabeljauw

Een stoofpotje is een typisch herfstgerecht. We beginnen dan stilletjes aan wat dichter tegen elkaar aan te kruipen. Wist je trouwens dat venkel oorspronkelijk uit Azië afkomstig is? In de middeleeuwen vond het zijn weg naar Europa.

Stoofpotje van venkel, courgette en kabeljauw

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

600 g kabeljauwfilet, 250 g fijne champignons, courgette, venkelknol, grote aardappelen, ui, 4 dl visfond, 2 dl Spar room, scheut pastis, Spar boter, Spar sausbinder, 2 teentjes look, Spar olie

Bereidingswijze:
  1. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Pel de ui en snij fijn. Pel de teentjes look en snipper fijn.
  2. Hou het venkelgroen apart en snij de knol en stelen in kleine stukjes.
  3. Snij de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in halve plakjes.
  4. Borstel de champignons schoon en verwijder de steeltjes.
  5. Bak de champignons goudbruin in boter. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.
  6. Verhit een scheut olie in een ruime pan. Bak hierin de uisnippers, venkelstukjes en knoflook zacht. Besprenkel met pastis en blus met visfond. Voeg de aardappelblokjes en courgetteplakjes toe. Breng aan de kook. Draai daarna het vuur lager en laat langzaam garen.
  7. Roer de room er door en laat inkoken tot een licht gebonden saus. Gebruik indien nodig sausbinder.
  8. Leg de kabeljauw in de hete saus en laat even garen. Breng verder op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout. Werk af met gebakken champignons en plukjes venkelgroen.
  • De dakgoot uitkuisen 30 min De dakgoot uitkuisen
  • Hometrainer 21 min Hometrainer
  • Lijndansen 19 min Lijndansen
Kabeljauwfilet (gebakken/gestoofd)
Portie:
150 g
Energieniveau: 3

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Stoofpotje van venkel, courgette en kabeljauw

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×