Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Risotto met pompoen en salie

Pompoen wordt vooral in de soep gedraaid, maar verwerk hem ook eens in je risotto. Heerlijk!

Risotto met pompoen en salie

Gang: Lunch | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

500 g butternut pompoen, 250 g risottorijst , rode ui, 1 teentje  look, 8 dl Spar warme groentebouillon, geraspte schil en sap van 1 onbehandelde citroen, 100 g cambozola , ronde courgettes, 8 blaadjes verse salie , Spar olijfolie, 100 g Spar boter

Bereidingswijze:
  1. Schil de pompoen en snij in blokjes. Pel de ui en het teentje look en snipper beide fijn. Smelt de boter in een ruime pan.
  2. Voeg de look en uisnippers toe en laat even fruiten. Voeg de pompoenblokjes erbij en roerbak gedurende 5 minuten. Doe de rijst erbij en laat de korrels glazig worden onder voortdurend roeren.
  3. Overgiet met de warme bouillon. Schep het geheel stevig om. Dek af en laat op een zacht vuur gaar worden tot bijna alle bouillon opgeslorpt is en de rijst beetgaar, maar het geheel nog sappig is. Besprenkel met citroensap en meng de geraspte schil erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Was de courgettes en snij het kapje eraf. Blancheer ze 10 minuten in licht gezouten kokend water. Laat ze iets afkoelen en lepel het vruchtvlees eruit om plaats te maken voor de vulling.
  5. Vul de nog warme courgettes met pompoenrisotto. Verdeel de kaas over de courgettes. Plaats 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  6. Bak de salieblaadjes intussen krokant in olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  7. Werk de courgettes af met een blaadje salie en serveer.
  • Stofzuigen 4 min Stofzuigen
  • Muurklimmen 3 min Muurklimmen
  • Synchroonzwemmen 2 min Synchroonzwemmen
Pompoen (gekookt)
Portie:
125 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Risotto met pompoen en salie

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×