
Maak je couscous in een tajine? Dan versmelten alle smaken moeiteloos met elkaar. Als je hartige en zoete ingrediënten combineert, kom je tot het beste resultaat.
Couscous met kip
Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 4
Ingrediënten:
300 g couscous, 25 g Spar olijfolie, 1 blik kikkererwten, 1 klein blik Spar gepelde tomaten, 4 wortelen, 400 g pompoen, 1 courgette, 1 aubergine, 1 gele paprika, 1 rode paprika, 1 grote ui, Spar kippenbouillon, 1 koffielepel kaneel, mespunt gemalen komijn, mespunt gemalen koriander, harissa, 1 bosje verse koriander, 1 kip of 800 g kipfilet
Bereidingswijze:
- Snij de groenten in grove stukken, laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze onder koud water.
- Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en stoof hierin de groenten even aan (te beginnen met de hardste groenten). Overgiet met ½ liter kippenbouillon en voeg er de gepelde tomaten en de gemalen kruiden aan toe. Bestrooi met zout, dek de pan af en laat garen (let op: de groenten moeten nog volledig blijven), voeg de kikkererwten toe en laat nog even doorwarmen.
- Kruid de kip met versgemalen peper en zeezout en bak goudbruin en gaar.
- Pluk de korianderblaadjes.
- Verhit een scheut olijfolie in de wok, roer er de couscous door tot alle korrels glanzen, kruid met zout en giet er kokend water over tot de couscous onder staat. Haal van het vuur, dek de pan af en laat wellen.
- Wrijf de couscouskorrels los in een mooie serveerkom, breng de groenten op smaak met harissa en schep ze over de couscous. Schik er het vlees op en bestrooi met korianderblaadjes.
-
40 min Tanden poetsen
-
15 min Karatetraining
-
20 min Hindernissenparcours

75 g
Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken. |
Reacties