
Pavlova maak je op basis van merengue en vers, rood fruit. Deze zachte en frisfruitige combinatie kan niemand weerstaan.
Chocoladepavlova met rood fruit
Gang: Dessert | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 10
Ingrediënten:
50 g pure chocolade, 1 theelepel balsamicoazijn, 3 eetlepels cacaopoeder, 6 eiwitten, 300 g suiker, 5 dl Galaxi slagroom (40% VG), rood fruit: aardbeien, blauwe bessen, rode bessen, frambozen, ...
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Klop de eiwitten stijf tot ze in pieken blijven staan en klop vervolgens lepel voor lepel de suiker erdoor tot het schuim stijf en glanzend is.
- Strooi de gezeefde cacaopoeder en gehakte chocolade op de eiwitten en besprenkel met de azijn.
- Schep de eiwitten op het bakpapier tot een diameter van ± 22 cm en strijk de randen en bovenkant glad.
- Zet de meringue in de oven, verminder de temperatuur tot 150°C en laat ± 1uur en 15 minuten in de oven staan. Hij is klaar als de randjes er krokant uitzien en de bovenkant droog is. Zet de oven uit met de deur op een kier en laat de chocolademeringue volledig in de oven afkoelen.
- Zet de meringue op een groot bord. Klop de slagroom stijf en schep hem in een dikke laag op de meringue. Strooi het gekuiste en in stukken gesneden fruit erover.
- Werk af met wat chocoladekorrels.
-
5 min Opruimen
-
3 min Recreatief ijshockey
-
23 min Mediteren

5 g
Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken. |
Reacties